Höpöttelyä töistä

5.00Jotkut teistä halusi kovasti kuulla enemmän mun työstä ja kaikesta muustakin siihen liittyvästä, joten päätin nyt tulla tekemään pienimuotosen postauksen näistä asioista. Anteeks taas tää pieni postailutauko, mut oon ollut ihan hullun kiireinen enkä oo oikeen päässyt istumaan läppärin ääreen postausta tekemään. Mulla on ihan sairaasti postausmateriaalia ja ideoita, mutta aika ei vaan yksinkertasesti riitä niiden toteuttamiseen. Tänään mulla on kuitenkin vapaapäivä niin nyt mulla on vihdoin ja viimein aikaa!

Eli asuttiin täällä Kristan kanssa jo ennen joulua se kolme kuukautta ja oltiin töissä Pacevillessä. Ihan uskomaton kokemus sinänsä ja olihan se nyt mun elämän parasta aikaa, mutta eihän sitä olis 3 kuukautta enempää jaksanut. Meille sanottiin koko ajan, että miks ihmeessä ootte täällä töissä kun täällä Maltalla haettais suomalaisia töihin noihin pelifirmoihinkin. Kun lähdettiin silloin joulukuun alussa takaisin kotiin olin jo silloin varma että aion tulla tänne takaisin. Mun pään sisällä ei ees käynyt mitään muuta vaihtoehtoa.

Noi Suomessa vietetyt kuusi viikkoa oli mun elämän rankimmat, vaikka olikin ihanaa nähdä perhettä, kavereita ja olla hetken aikaa kotona. Mun suomireissu kuitenkin alkoi hautajaisilla ja se myöskin päättyi hautajaisiin. Koko ajan oli maailman suurin ikävä tätä maata ja sitä yhtä ihmistä kohtaan. Mulla oli päämääränä päästä tänne töihin ja päästä tänne asumaan, mikä autto mua oikeestaan kestämään ton koko paskan läpi.

Hain siis tänne töihin netin kautta Betssonin sivuilta. Sinne laitetaan vaan CV menemään ja he sitten ottavat yheyttä jos kiinnostuvat. Olin kuullut vaan mun kavereilta millasta siellä on työskennellä. Jotkut oli tykännyt ja jotkut taas ei. Pääsin kahteen eri skypehaastatteluun ja ne oli kyllä jänniä hetkiä kun piti höpötellä englanniks jotain itestään ja vastata erilaisiin kysymyksiin. Olin jotenkin ihan varma että koko homma menee jossain vaiheessa pilalle, varsinkin sen viiimesen haastattelun jälkeen. Mulle kuitenkin sitten loppujen lopuks sähköpostia että mut oli valittu ja voi vitsit mikä fiilis siitä tuli. Lähtöön oli kuitenkin silloin noin alle viikko, niin tuli siinä samalla myös pienimuotoinen paniikki. Lähtö tuli kyllä just oikeeseen aikaan, koska pääsin vähän kauemmas kaikesta ja oon pystyny ajatella nyt paljon selkeämmin.Työt alkoi 2. helmikuuta ja mua kyllä jännitti uuden työn alkaminen tosi paljon. Ensimmäiset kaksi viikkoa oli harjoittelua, mikä oli mun mielestä aika haastavaa. Käytiin joka päivä joitain asioita läpi, tehtiin harjoitussähköposteja englanniksi ja jossain vaiheessa oli myös pari harjoituschattia omalla kielellä. Olin ainut suomalainen meidän harjoitteluryhmässä, pari oli puolasta ja tanskasta ja loput sitten ruotsista. Tutustuin tuon kahden viikon aikana ihaniin ihmisiin ja opin mielestäni ihan älyttömästi englantia.

Kahden viikon jälkeen alkoi kunnon työt ja ensimmäiset päivät tai no sanotaanko viikot, olin aika kujalla. Joka päivä kuitenkin oppi uusia asioita ja työt alkoi sujua helpommin.

Nyt oon ollut tuolla noin kolme kaksi kuukautta töissä ja en osaa tietenkään vieläkään kaikkea. Joka päivä tulee joku uusi asia vastaan, mutta onneks meidän tiimisissä on niin hyvä ryhmähenki, että ei oo mitään kynnystä kysyä muilta jos ei tiedä jotain.

Eniten tykkään tuossa työssä juurikin siitä itse asiakaspalvelusta. Tykkään höpötellä ihmisille ja auttaa niitä jotka sitä apua tarvitsee. Ärsyttävintä on tietenkin ne vaikeimmat asiakkaat, mutta niitähän tulee vastaan jokaisessa asiakaspalvelutyössä, ja siihen pitää vain tottua. Tykkään myös ihan mielettömästi mun työkavereista. Työpäivät menee tosi nopeasti kun on ihmisiä kenen kanssa jutella, eikä tuu missään vaiheessa sellaista tunnetta olis jonkun ongelman kanssa yksin. Aina saa apua. :)

Puhun töissä oikeastaan pelkästään suomea asiakkaille, koska meille tulee vain suomichatteja tällä hetkellä. Muu kommunikointi työpaikalla onkin sitten englanniksi.En haluaisi vaihtaa toiseen työhön, koska tykkään ihan älyttömästi tuosta työympäristöstä ja ihmisistä. Oon muutenkin nyt tottunut työskentelemään vähän isommassa yrityksessä enkä osais ainakaan heti vaihtaa muualle.

Palkasta sen verran, että mulle toi on riittävä ja pärjään tosi hyvin näillä tuloilla, jään aika paljon voitollekkin. Ei mulla mee täällä itseasiassa rahaa muutakuin vuokraan, ruokaan ja laskuihin. Ja tottakai sitten shoppailuun ja ulkona käymiseen.

Tällä hetkellä en näe edes syytä palata vielä Suomeen, koska oon täällä tosi onnellinen. Tottakai mulla on ihan tajuton ikävä perhettä ja muita läheisiä, mikä ottaa tietenkin siitä onnellisuudesta sen palan pois. Aion kuitenkin miettiä täällä rauhassa rahaa keräten, mitä oikeesti haluan opiskella. Enköhän mä sen jossain vaiheessa keksi.

Tää nyt oli vähän suppea, mutta haluan tietenkin pitää tietyt työasiat aika erillään täältä blogista. Jos teillä tulee kuitenkin jotain kysymyksiä, niin kysykää ihmeessä. Joihinkin en halua tai välttämättä edes pysty vastaamaan, mutta yritän parhaani. :)

♥ Marjut

You Might Also Like

8 comments

 1. tiiän että on varmaan aika henk. koht. aihe, mut olis tosi kiva kuulla saman tapainen postaus siitä sun rakkaudesta siellä:) siis siitä että miltä tuntu rakastua ihmiseen joka asuu ulkomailla ja ei puhu suomea ja muuta, olis tosi mielenkiintosta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä mä ehkä sitten kun oon siihen valmis. :)

   Poista
 2. onko sulla minkälaiset työajat tai et onko sulla silleen et viikko aina samaa vuoroa? ja kuinka on vapaapäiviä et onko viikos kaks vapaapäivää, onko aina vkl vapaa tai onks vapaat viikolla? :) ja minkälainen palkka teillä oli sielä baarityös? jos siis haluat kertoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus saattaa olla aamuvuoroa viis päivää ja sit viikonloppu vapaa. Joskus saattaa olla vähän sekalaisia, esim pari päivää välivuoroa, sit vapaa.. Eli vapaat voi olla joko viikonloppuna tai viikolla. Se vähä riippuu :) Joka päivä on kuitenkin 9 tuntia.

   Poista
 3. Ai seurusteletko sä sielä jonkun kanssa?:o kuinka kauan ja koska ootte tavannut?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo :) Ollaan me yli puoli vuotta oltu. :) Anteeks myöhäsestä vastauksesta!

   Poista
 4. Siis mitä työtä teet maltalla nyt? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon täällä Betssonilla töissä asiakaspalvelijana :) Eli istun koneella ja puhun chatissa suomea ja enkkua asiakkaille! :)

   Poista